איומי אונס? בפייסבוק לא מתמודדים
בריונות רשת, נציגת פייסבוק אנטיגונה דייוויס – ראש חטיבת האבטחה הגלובלית של פייסבוק: המדיניות של חברת פייסבוק למאבק באיומי אונס נכשלה.פייסבוק מנסה, אך לא יודעת כיצד להילחם באיומי אונס.
פייסבוק לא יודעת כיצד להילחם באיומי אונס. אבל האם היא באמת מנסה? צילום: שאטרסטוק
לפייסבוק מדיניות של אפס סובלנות כלפי איומי אונס – אבל, איומי האונס נמשכים. אף שחלק קטן מאיומי האונס מופנים כלפי גברים, הרוב המכריע שלהם מופנה כלפי נשים, והם נשק מובהק במאבק להפוך את המדיה החברתית לאזור גברי בלבד.
לדבריה, אחרי מספר רב של שינויים, היא ראתה שינוי חיובי ניכר בתגובות של הצוותים של פייסבוק כלפי איומי האונס.
ארגונים אחרים שנאבקים גם הם בבריונות רשת אמרו ש-76% מהטקסטים שכנגדם הוגשו תלונות לא הוסרו מהרשתות החברתיות, ושכ-15% מכלל ההודעות ביוטיוב (!) נמצאו פוגעניות. חברת הפרלמנט ג'ס פיליפס מהלייבור ציינה את נושא התאגדות המשתמשים כדי לפגוע במשתמשת אחרת. עלתה הדרישה שפייסבוק וטוויטר פשוט ירחיקו משתמשים שעוסקים בשיטתית בפגיעה באחרים – אבל יש כאן כמה בעיות. קודם כל, לפייסבוק אין תמיד אינטרס לעשות זאת. משתמשים שכותבים בה מכניסים כסף, ולא כל כך משנה מה הם כותבים. שנית, אם מחקת משתמש אחד, יצוץ משתמש בדוי אחר. הפתרון: זיהוי משתמש שמבצע פעולות פוגעניות למרות שנמחק בעבר, והגשת תביעה אזרחית כזו שתגרום לו להחוויר. זה, כאמור, יקר וייקח שנים ארוכות. כרגע, כנראה שהמאמץ לא שווה לפייסבוק או טוויטר.