24 שעות • 07.11.2017
"מפחיד אותי שנותנים לו ללמד סטודנטיות" בר לביא,
עוזרת הוראה צעירה באוניברסיטת תל־אביב, עשתה הכל כפי שמצופה מאישה שחוותה אלימות מינית. לאחר שנאנסה, לדבריה, על ידי איש סגל באוניברסיטה היא נבדקה בבית חולים, דיווחה לאוניברסיטה, וגם התלוננה במשטרה. אבל מאז התלונה, לטענתה, באוניברסיטה מתנערים ממנה, איש הסגל ממשיך לעבוד והיא מפחדת להיתקל בו מדי יום. עכשיו היא נחשפת בפנים גלויות כדי להגיד: מה שווים הקמפיינים ברשת, אם זאת התגובה של המערכת כשאת מתלוננת נעם ברקן | צילום: יובל חן לצד כל החשיפות במסגרת הקמפיין "גם אני" שמתפרסמות מדי יום ברחבי הרשת ובתקשורת, בלט אתמול פוסט אמיץ של עוזרת הוראה צעירה באוניברסיטה, בר לביא, שהחליטה להפסיק לפחד ולחשוף את הפגיעה המינית שעברה, לדבריה על ידי איש סגל באוניברסיטה. היא פעלה בדיוק כפי שהחברה מצפה ממי שנפגעת — נבדקה בבית החולים, הגישה תלונה לנציבת קבילות לענייני הטרדה מינית באוניברסיטה וגם תלונה על אונס במשטרה.
נעם ברקן | צילום: יובל חן
מקור: "מפחיד אותי שנותנים לו ללמד סטודנטיות" – ידיעות אחרונות
"מסר חמור לסטודנטיות"
עו"ד רוני אלוני סדובניק, המייצגת את לביא אומרת:
"לאחרונה אנו מוצפות בפניות של סטודנטים וסטודנטיות מכל רחבי הארץ, במכללות, בסמינרים למורים
ובאוניברסיטאות, בעניין תקיפות מיניות, הטרדות מיניות והתנכלות שגורמת עוול בלתי נתפס למתלוננות ולמתלוננים, המשותף בכל אותם מקרים הוא אוזלת היד של נשיאות המוסד ביכולת לערוך בירור מהיר, יעיל, ולהסיק ממנו תוצאות מידתיות כגון סילוק התוקף, השעייתו וכיוצא בזה, פתרונות שאמורים לאפשר למתלוננות מרחב אקדמי משוחרר מנוכחות מאיימת של החשוד. אלמנט חוזר נוסף הנשזר כחוט השני בכל המקרים הללו, הוא חוסר האונים של הממונות מטעם המוסד בבירור תלונות כאלה, במיוחד כשהתלונה הינה כלפי פרופ' בכיר שלעיתים קרובות הינו בעל השפעה וכוח גם על הממונה עצמה, גם על נשיא המוסד וגם על קהילת התורמים".
הטרדה מינית cמוסד אקדמי, סטודנטיות, מרצה, עו"ד רוני רלוני סדובניק, ייצוג נפגעות תקיפה מינית, סגל אקדמי, תלונות, אגודות הסטודנטים, השעיה, וועדת משמעת, וועדות משמעת, מתלוננות, מכללות, סמינרים למורים
אין מנוס, אומרת עו"ד סדובניק, מרפורמה מלאה במרחב האקדמי באמצעות מינוי נציבה חיצונית לבירור תלונות על הטרדה מינית בכל מוסד אקדמי. "בעיה משפטית חמורה במיוחד אני מוצאת בכך שבתי המשפט בישראל אינם מוכנים כלל לברר טענות של סטודנטיות שהוכשלו בקורס אקדמי בידי מרצה שלא קיבל את מבוקשו המיני, מערכת המשפט סבורה כי החופש האקדמי של מרצים לקבוע ציון גובר על זכותה של מתלוננת שהמרצה המטריד לא יתנכל לה באמצעות הכשלה אקדמית. בעקבות המקרה של מרשתי, שוחחתי היום עם מספר יושבי ראש באגודות הסטודנטים במוסדות שונים ובדקתי את האפשרות להשבתת מערכת האקדמיה במחאה ארצית כנגד אוזלת היד של שר החינוך בעניין עבריינות מין במערכת החינוך בכלל ובאקדמיה בפרט".