הצד האפל של אינסטגרם, טינדר, סנאפצ'ט, ועוד אפליקציות חברתיות.
טינדר הייתה אחת מאפליקציות ההיכרויות הצומחות ביותר,
ומשנה את הדרך בה אנשים נפגשים. זה גם אחד המרוויחים ביותר, שגרף כמעט שני מיליארד דולר בשנה.
ובתוך הבדידות והבידוד של נעילת COVID-19 (מגפת קורונה) היא הפכה פופולרית מאי פעם, כאשר המנויים טיפסו בכמעט 20 אחוזים בשנה עד יוני.
בסקר שנערך לאחרונה על ידי תוכנית Triple Js Hack היו 400 תגובות – שרובן אמרו כי חוו תקיפה מינית או הטרדה מינית באפליקציית היכרויות.
231 מהם השתמשו בטינדר, ומבין 48 האנשים שהתלוננו בטינדר על עבירות מין, רק 11 קיבלו תגובה.
גלן הארטלנד של ויקטוריה, שכונה "אנס הטינדר" המשיך להשתמש באפליקציה גם לאחר שהואשם על ידי המשטרה, והקים פרופילים מזויפים, כדי להמשיך ולמשוך נשים.
לצד כישלונה של החברה בטיפול בתלונות, קיימת באפליקציה גם תכונה מדאיגה ביותר, פונקציית 'unmatch', המאפשרת למעשה לעבריינים לחסום את קורבנותיהם, ולמחוק כל זכר לתקשורת שלהם. בעיקרו של דבר, אם מישהו מותקף לאחר שנפגש באפליקציה, אז העבריין יכול לכסות למעשה את המסלולים שלו.
טינדר כבר מזמן קיבלה ביקורת על גישה הפסיבית, היא צוברת מוניטין שלילי על היותה לא בטוחה, ועל כך שהיא לא עושה מספיק כדי להגן על המשתמשים. לשם כך, טינדר הכריזה על כמה תכונות בטיחות חדשות במהלך החודשים האחרונים, אם כי לא ברור עד כמה יעילותן יהיו בדיוק.
עו"ד רוני אלוני סדובניק, תקיפה מינית, הטרדה מינית, טינדר, אינסטגראם, סנאפצ'ט, אינטרנט, סייבר, , עבירות מין, קורבן תקיפה מינית, לשון הרע, דייבה, תביעת לשון הרע. תלונות, הגשת תלונה למשטרה, משטרת סייבר, אפליקציה, אפליקציות, מוניטין, שם טוב.
Source: N12 – פגיעה בפרטיות בטינדר: צעיר התחזה לאישה וקיבל תמונות…